flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відображення змін у суспільному житті на роботі суду

23 січня 2014, 14:40

На початку січня 2014 року у Тернопільському міськрайонному суді, як і в інших судах України, було підведено підсумки роботи суду за 2013 рік. В результаті підрахування кількості позовів та інших заяв з якими громадяни звертались до суду, а також надходження адміністративних та кримінальних матеріалів ми мали можливість порівняти показники 2012 та 2013 років.

З проведеного аналізу вбачається, що дещо зменшилась загальна кількість справ позовного провадження, що можна відзначити, як позитивне зрушення в житті жителів нашого регіону в цілому. Однак, невтішним є той факт, що зросла кількість сімейних спорів, зокрема, на 15% збільшився показник розірвань шлюбу.

Помітно, також, незначне зростання рівня злочинності, яке складає близько 10 %.

Неможливо залишити поза увагою той факт, що протягом 2013 року органами ДАІ до суду було направлено на 9% більше ніж в попередньому році, матеріалів про керування транспортними засобами особами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, в тому числі, за відмову від проходження від огляду у встановленому законом порядку на виявлення стану сп’яніння.

Спостерігаються зміни на краще на дорогах Тернопільщини, що проявляється у зменшені кількості адміністративних матеріалів про порушення Правил дорожнього руху України, що призвело до дорожньо-транспортних пригод більше ніж на 10%.

З вище наведеного вбачається, що в суспільних відносинах нашого регіону мають місце як позитивні, так і негативні зміни, однак в новому 2014 році слід очікувати більшої кількості задовільних змін та кожному з нас брати участь у їх формуванні.