flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар на тему: “ Застосування Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та рішень Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя”

08 травня 2019, 17:08

В Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області Чернівецьким  регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для помічників суддів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів  на тему: “ Застосування Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та рішень Європейського суду з прав людини при здійсненні правосуддя”.

Мета заходу – сформувати вміння регулювати спірні відносини на основі національного законодавства з урахуванням Конвенції та практики ЄСПЛ, а також розвинути навички щодо розуміння понять, які сформульовані у Конвенції та рішеннях ЄСПЛ.

Відкрили семінар, заступник директора Чернівецького регіонального відділення НШСУ Тетяна Аілінчій та голова  Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області  Роман Грицак, які ознайомили працівників апаратів судів з метою, регламентом роботи заходу та актуальними питаннями, передбаченими програмою.

Семінар провели - суддя Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидат юридичних наук Аліна Федіна, суддя Глибоцького районного суду Чернівецької області Віталій Цуркан, суддя Першотравневого районного суду м. Чернівців Євген Нестеренко.

Після закінчення заходу учасники семінару поділились враженнями,висловили свої побажання та пропозиції.

Прес-служба суду.