flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сплата штрафу та судового збору в мобільному додатку Єдиного державного вебпорталу електронних послуг Дія

16 жовтня 2023, 17:26

Завершилася  розробка сервісу сплати в мобільному додатку порталу "Дія" штрафу та судового збору за постановою у справі про адміністративне правопорушення.

Цей сервіс розроблено відповідно до Порядку електронної інформаційної взаємодії між підсистемою "Електронний суд" Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи та Єдиним державним вебпорталом електронних послуг, зокрема, мобільним додатком Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал "Дія"), затвердженого спільним наказом Міністерства цифрової трансформації України та Державної судової адміністрації України від 22.11.2021 № 151/385.

Станом на жовтень 2023 року вказаний сервіс працює у тестовому режимі з метою перевірки коректності функціонала для сплати штрафу та судового збору. Як скористатися запропонованим сервісом наведено у додатку.

Після завершення бета-тестування сервісу можливість в мобільному додатку порталу "Дія" сплати штрафу та судового збору у справі про адміністративне правопорушення буде доступна для усіх користувачів, авторизованих у застосунку "Дія".

Реквізити для сплати штрафу, судового збору автоматично генеруються системою, а дані про сплату штрафу, судового збору користувачем в застосунку "Дія" автоматично передаються до автоматизованої системи документообігу суду (АСДС).

Додаток

СЕРВІС ОПЛАТИ У МОБІЛЬНОМУ ДОДАТКУ ДІЯ
ШТРАФУ ТА СУДОВОГО ЗБОРУ

Щоб скористатись сервісом та оплатити у мобільному додатку Дія штраф або судовий збір за постановою у справі про адміністративне правопорушення необхідно:

перейти до розділу "Послуги" вибрати вкладку "Судові справи" та обрати судову справу, за якою встановлено штраф (Послуги => Судові справи)

або

перейти до розділу "Послуги" вибрати вкладку "Штрафи" і ввійти в "Судові штрафи" (Послуги => Штрафи => Судові штрафи).

Якщо за судовою справою необхідно сплатити штраф, ви побачите про це відмітку на картці штрафу.

Що перевіряють бета-тестувальники (громадяни-учасники процесу у справі про адміністративне правопорушення, які зареєструвались за посиланням https.7/t.me/diia beta bot?start=home):

  • чи коректно відобразилися деталі штрафу та сума штрафу, судового збору;
  • чи вдалося сплатити штраф;
  • чи отримав суд автоматично квитанцію про сплату штрафу та судового збору, чи оновились дані після сплати штрафу в системі АСДС.