flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у вбивстві Ірини Мукоїди залишиться під вартою

17 листопада 2017, 20:09

     Сьогодні, слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області розглянув клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільські області, погоджене прокурором відділу прокуратури Тернопільської області, про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення суми застави підозрюваному Василю Гнатюку.

   Сторона обвинувачення повністю підтримала своє клопотання та наголосила на обґрунтованості підозри у вчиненні кримінальних правопорушень саме Гнатюком В.І.

     Слідчим суддею вивчалася можливість, як про це просили захисники, підозрюваний  та законний представник, зміни запобіжного заходу на більш м’який. Однак, враховуючи існування всіх зазначених стороною обвинувачення ризиків, та з метою їх запобігання, а також оцінюючи сукупність всіх обставин, що враховуються при обрані запобіжного заходу (вчинення кримінального правопорушення інкримінується відносно неповнолітньої дівчини із застосуванням насильства, використовуючи свою фізичну перевагу, наслідки – смерть потерпілої)  суд прийшов до переконання, що на даному етапі досудового розслідування застосування більш м’якого запобіжного заходу є неможливим, а обмеження права підозрюваного на свободу є виправданим.

     Зокрема, слідчий суддя зазначив, що згідно практики Європейського суду з прав людини суд своїм рішенням повинен забезпечити не тільки права підозрюваного, а й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів. Забезпечення таких стандартів, як підкреслює Європейський суд з прав людини, вимагає від суду більшої суворості в оцінці порушень цінностей суспільства.

 

                                                                                                                                                                                                                   Прес-служба суду