flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч судді-спікера Тараса Багрія з представниками ОБСЄ

30 серпня 2017, 09:47

     У Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області 29 серпня 2017 року відбулася зустріч судді-спікера, члена Ради суддів України Тараса Багрія з представниками Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) заступником керівника регіонального офісу Марко Киршбаум та спостерігачем Лука Коста.

     ОБСЄ розгорнула Спеціальну моніторингову місію на запрошення українського уряду після узгодження зі всіма 57 державами-учасниками ОБСЄ. До складу Спеціальної моніторингової місії в Україні ввійшли  625 спостерігачів із 44 держав-учасниць. Мандат місії поширюється на всю територію України.

     Основне завдання місії – питання безпеки в Україні, зниження рівня напруженості і сприяння діалогу між усіма сторонами. Головні принципи роботи місії – об’єктивність, неупередженість та прозорість. Ціль роботи місії полягає у зборі інформації спостерігачами спілкуючись з різними групами громадськості на місцях та представниками влади всіх рівнів, в тому числі судової.

     Під час зустрічі учасники обговорювали судову реформу, внесені зміни до основного закону – Конституції України, щодо здійснення правосуддя керуючись верховенством права, назрілу необхідність змін до процесуальних законів з метою дотримання єдиних засад здійснення судочинства, кадрову проблему судової влади, роль Ради суддів України та зборів суддів в забезпечені належної організації роботи суду та підвищення рівня довіри громадян до судової влади.

     Представники ОБСЄ висловили своє задоволення від зустрічі та конструктивної розмови, запропонувавши здійснювати такі заходи систематично.

     Суддя-спікер Т. Багрій подякував представникам ОБСЄ за їхню місію і намагання допомогти Україні у вирішені проблемних питань, в тому числі в контексті судової реформи.

 

                                                                                                                                                                                                                                 Прес-служба суду