flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області заборонив дискримінацію дітей сільської місцевості

15 травня 2017, 14:13

     Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області під головуванням судді Братасюка В.М. визнав незаконним та скасував рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради «Про встановлення плати за харчування та порядок нарахування батьківської плати в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах м. Тернополя» в частині запровадження пільг виключно за ознакою місця проживання дитини.

     Суд на підставі норм Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини, заборонив умовний поділ дітей в дошкільних навчальних закладах та навчально-виховних комплексах міста Тернополя на тих, котрі проживають у місті Тернополі, і тих, котрі в місті не проживають, тим самим нівелювавши непряму дискримінацію дітей.

  Одночасно, повідомляємо, що із змістом даного рішення в найближчі дні можна буде ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень, вказавши, що рішення постановлене 05 травня 2017 року під головуванням судді Братасюка В.М., оскільки дана постанова вже підписана в електронному варіанті та скерована для опублікування на центральний сервер бази ЄДРСР. 

 

                                                                                                                                                                                                                                                           Прес-служба суду